Guro von Germeten med trio sto for den musikalske underholdningen. Foto: Stortinget.

Guro von Germeten med trio sto for den musikalske underholdningen. Foto: Stortinget.

Kandidater til Nordisk råds litteraturpris på Bærum bibliotek

De to norske nominerte til Nordisk råds litteraturpris 2017, Vigdis Hjorth og Henrik Nor-Hansen, trakk fullt hus da de presenterte bøkene sine på Bærum bibliotek, avdeling Bekkestua den 25. september. 

Stortingsrepresentant Gunvor Eldegard (A) introduserte de to forfatterne på vegne av Nordisk råds norske delegasjon.

Vigdis Hjorth er nominert for sin roman «Arv og miljø» og Henrik Nor-Hansen er nominert for boken «Termin: en fremstilling av vold i Norge». I sin introduksjon la Eldegard vekt på viktigheten av å bli kjent med litteraturen i de nordiske nabolandene og litteraturprisens betydning i dette arbeidet.

Les Eldegards introduksjon.

De to nominerte forfatterne leste fra sine bøker og reflekterte rundt budskapet de ønsker å formidle gjennom dem. Nor-Hansen tegner i sin bok et dystert bilde av samtiden, og i innstillingen fra den norske juryen står det at «Nor-Hansens prosjekt utmerker seg som et av de mest egenartede og selvstendige i norsk litteratur per i dag». Hjorth tar i sin bok opp en families ulike historier og «hovedpersonens kamp med sin egen historie, og hvor dypt striden om sannheten kan prege de mest hverdagslige situasjoner og de næreste relasjoner» (sitat fra juryens begrunnelse).

Vinneren av litteraturprisen blir offentliggjort under Nordisk råds sesjon i Helsingfors den 1. november 2017. 

Stortingets delegasjon til Nordisk råd.


Sist oppdatert: 11.10.2017 09:20