Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen med den nye utgaven av Norges Lover. Foto: Stortinget.

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen med den nye utgaven av Norges Lover. Foto: Stortinget.

Ny utgave av «Norges Lover»

En ny utgave av lovsamlingen «Norges Lover» er lansert. Stortinget har tatt over som utgiver av den tradisjonsrike lovboken.

– Det er Stortinget som vedtar lovene. Da er det et fint uttrykk for et åpent demokrati at Stortinget sørger for at en samling av alle Norges gjeldende lover fortsatt er tilgjengelig i trykt form, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen i forbindelse med lanseringen.
 
Lovsamlingen inneholder Grunnloven og gjeldende lover som er vedtatt av Stortinget og sanksjonert av Kongen innen utgangen av 2020. Den har også med et utvalg av konvensjoner og EØS-rettsakter.
 
Lovsamlingsfondet ved Det juridiske fakultet i Oslo har siden 1931 stått for publiseringen av en konsolidert ettbindsutgave av Norges Lover. På grunn av manglende lønnsomhet besluttet Lovsamlingsfondet at 2018-utgaven ville bli den siste. I mai 2019 besluttet Stortingets presidentskap at Stortinget skulle ta over som utgiver, og ta ansvar for finansieringen. Lovsamlingen vil komme i ny utgave hvert andre år.
 
– Den røde lovsamlingen er kjent for de fleste, og den har også en viktig symbolfunksjon. Det er faktisk ganske unikt at vi i Norge har en samling av alle gjeldende lover tilgjengelig i ett trykt bind. Dette har Stortinget ønsket å videreføre, sier Trøen.
 
Lovsamlingen distribueres av Fagbokforlaget på vegne av Stortinget, og kan kjøpes via deres nettsider. Lovdata har levert alle lovtekster til lovsamlingen.
Sist oppdatert: 22.04.2021 13:59
: