Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedtak uke 43

I uke 43 vedtok Stortinget å forlenge en rekke midlertidige lovendringer tilknyttet korona, blant annet i opplæringsloven og utlendingsloven. Meldingen fra regjeringen om eksport av forsvarsmateriell ble også behandlet.

Klubbe. Foto: Stortinget.

Klubbe. Foto: Stortinget.

Endringer i midlertidig lov om tilpasninger i barnehageloven, opplæringsloven og friskoleloven

Stortinget har vedtatt en forlengelse av midlertidig lov om tilpasninger i barnehageloven, opplæringsloven og friskoleloven for å avhjelpe konsekvenser av utbruddet av covid-19.

Loven gjelder til 1. juli 2021.

Endringer i utlendingsloven og midlertidig lov om innreiserestriksjoner for utlendinger av hensyn til folkehelsen

Stortinget har vedtatt endringer i utlendingsloven og midlertidig lov om innreiserestriksjoner for utlendinger av hensyn til folkehelsen.

Endringene innebærer at den midlertidige loven om innreiserestriksjoner for utlendinger av hensyn til folkehelsen forlenges. Videre at de midlertidige reglene om gjennomføring av nemndmøter i Utlendingsnemnda (UNE) forlenges.

Reglene forlenges til 1. juni 2021.

Eksport av forsvarsmateriell fra Norge i 2019

Stortinget har behandlet meldingen fra regjeringen «Eksport av forsvarsmateriell fra Norge i 2019, eksportkontroll og internasjonalt ikke-spredningssamarbeid». Meldingen, som framlegges årlig, redegjør for eksportkontrollen med våpen, ammunisjon og annet militært materiell samt relatert teknologi og tjenester, i 2019.

Stortinget mente det er viktig med et strengt regelverk, åpen informasjon om eksporten og debatt av den gjennom stortingsmeldingen, og at Norge har en forsvarsindustri med forutsigbare rammevilkår.

Sosialistisk Venstreparti fremmet i innstillingen tolv mindretallsforslag, Rødt fremmet ett. Ingen av disse forslagene ble vedtatt.

Andre vedtak

Flere andre lover tilknyttet korona ble også behandlet og forlenget fram til 1. juli 2021, blant annet midlertidig unntak fra avkortingsreglene for alderspensjon, midlertidig lov om unntak fra kommuneloven og IKS-loven og midlertidig unntak fra krav til fysisk møte mv. i foretakslovgivningen.

Stortinget behandlet også et par saker om nordisk samarbeid, en melding fra regjeringen og rapport fra Stortingets delegasjon til Nordisk råd.

Sist oppdatert: 23.10.2020 10:04
: