Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Energiomstilling tema for EØS-parlamentarikerkomiteens møte på Stortinget

Endringene i energisituasjonen i Europa og energisamarbeidet i EØS-området står på agendaen når Stortinget er vertskap for et møte i den felles EØS-parlamentarikerkomiteen (EEA Joint Parliamentary Committee) 23.–25. mai.

Trine Lise Sundnes (A).

Trine Lise Sundnes (A) leder Stortingets parlamentarikerdelegasjon til EFTA og EØS. Foto: Stortinget

− Jeg gleder meg til å ta imot gode parlamentarikerkolleger fra EU-parlamentet og de øvrige EFTA-landene. At møtet i parlamentarikerkomiteen holdes i Oslo denne gangen gir oss en fin anledning til å vise fram viktige satsinger hvor norsk næringsliv er i front, ikke bare på europeisk plan men også globalt, sier Trine Lise Sundnes (A), som leder Stortingets parlamentarikerdelegasjon til EFTA og EØS.

Grønn omstilling og krigen i Ukraina

Grønn omstilling er i år hovedtema for arbeidet i komitéen, som består av parlamentarikere fra Europaparlamentet, Island, Liechtenstein og Norge. Sveits er observatør.

− Krigen i Ukraina opptar oss og preger vår debatt om det framtidige Europa, sier Sundnes.

Programmet i Oslo starter mandag 23. mai med en mottakelse i Oslo rådhus og en presentasjon av Oslo som europeisk grønn hovedstad.

Stortingspresidenten ønsker velkommen

Tirsdag 24. mai vil stortingspresident Masud Gharahkhani ønske parlamentarikerne velkommen til Stortinget. Det blir fagseminar om energiomstilling og industripartnerskap innenfor fornybarsektoren hos Equinor og besøk på Fortum Varme på Klemetsrud for å se på deres CCS-satsing, som har stor betydning for utslippskutt i Oslo.

I tillegg til grønn omstilling, er tema for møtene blant annet krigen i Ukraina, helsedata, kunstig intelligens og forholdet mellom EU og Sveits og mellom EU og Storbritannia.

Om EØS-parlamentarikerkomiteen

Felleskomiteen er rådgivende i EØS-samarbeidet, med en særlig rolle overfor EØS-rådet (ministrene) og møtes to ganger årlig.

Les mer om Stortingets parlamentarikerdelegasjon til EFTA og EØS.

Sist oppdatert: 23.05.2022 09:30
: