Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Ingjerd Schoug

Ingjerd Scoug deltar på sesjonen i Strasbourg

Vintersesjon i Europarådets Parlamentarikerforsamling

Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) samles til vintersesjon 24.-28. januar. Ingjerd Schou (H) og Lise Selnes (A) deltar i Strasbourg.

Barns rett til å bli hørt i et demokrati og om klimaendringer, verdigrunnlaget i internasjonal fotball, medias rolle i krisetider, og situasjonen til fengslede Alexej Navalny er bare noen av sakene på agendaen.

På dagsorden er også debatter om den negative utviklingen med økende hets og hatefulle ytringer mot LHBTI personer i Europa, EU-pakten om migrasjon og asyl sett fra et menneskerettighetsperspektiv, tvungne forsvinninger på Europarådets territorium og hvordan demokratiske institusjoner fungerer i Armenia.

I løpet av uken vil forsamlingen markere den internasjonale minnedagen til minne om ofrene for Holocaust. Arrangementet vil bli fulgt av en debatt om historieundervisning i Europe.

Når Europarådets Parlamentarikerforsamling (PACE), som samler parlamentarikere fra 47 ulike medlemsland møtes i Strasbourg, skjer dette under fortsatt stramme koronarestriksjoner. Stortinget deltar derfor bare med to medlemmer: delegasjonsleder Ingjerd Schou (H) og Lise Selnes (A). Øvrige medlemmer deltar digitalt.

Se medlemmene av Stortingets delegasjon til Europarådets parlamentarikerforsamling

Europarådet og parlamentarikerforsamlingen

Europarådet ble opprettet i 1949 og har i dag 47 medlemsland. Europarådet har til formål å arbeide for styrking av menneskerettene, demokrati og rettsstaten i medlemslandene.

Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) består av representanter for medlemslandenes nasjonalforsamlinger, totalt 324 medlemmer (og 324 varamedlemmer).

Forsamlingen har en rådgivende funksjon og spiller en vesentlig rolle i Europarådet. Den vedtar resolusjoner og anbefalinger til medlemslandenes parlamenter og regjeringer på en rekke områder, og overvåker i hvilken grad medlemslandene overholder sine forpliktelser som medlem.

Sist oppdatert: 21.01.2022 15:24
: