Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

NIMs årsmelding for 2021 overlevert til Stortinget

Første visepresident Svein Harberg fikk på vegne av Stortinget overlevert årsmelding for 2021 fra Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM).

NIMs direktør Adele Matheson Mestad har levert NIMs årsmelding for 2021 til første visepresident Svein Harberg. Foto: Stortinget.

NIMs direktør Adele Matheson Mestad har levert NIMs årsmelding for 2021 til første visepresident Svein Harberg. Foto: Stortinget.

NIMs direktør Adele Matheson Mestad overleverte 29. mars årsmeldingen fysisk på Stortinget etter to år med pandemi.

− NIM gjør et viktig arbeid for å sørge for at menneskerettighetene følges og ivaretas i Norge. Det handler om våre grunnleggende rettigheter og trygghet som norske borgere. NIM skal overvåke og rapportere om menneskerettighetenes stilling i Norge, og de skal legge fram anbefalinger som skal sikre at de norske forpliktelsene blir oppfylt, sier Harberg.

NIM har blant annet ansvar for rådgivning og opplæring om menneskerettigheter. Årsmeldingen tar for seg alle delene ved virksomheten, og viser til et høyt aktivitetsnivå på mange viktige områder på menneskerettighetsfeltet.

Nå oversendes årsmeldingen til komiteen, som vil behandle den på vanlig måte.

NIMs årsmelding for 2021

Les mer om NIM.

Sist oppdatert: 30.03.2022 10:37
: