Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Hopp til innholdet
Til forsiden
Finlands president Sauli Niinistö. Foto: Matti Porre.

Finlands president Sauli Niinistö. Foto: Matti Porre.

Finlands president til Stortinget

Stortingspresidenten tar imot Sauli Niinistö, Finlands president, til en høflighetsvisitt tirsdag 11. oktober. Niinistö møter også medlemmer av utenriks- og forsvarskomitéen på Stortinget. 

− Møtet gir en anledning til ytterligere å forsterke de tette, bilaterale båndene mellom Norge og Finland. Finland er vårt naboland og en nær partner i det nordiske samarbeidet, sier stortingspresident Masud Gharahkhani.

Nordisk samarbeid i krisetid

Både Norge og Finland er naboland til Russland, og den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa vil bli et viktig tema under besøket på Stortinget.

− I disse vanskelige tider, med krig i vårt nærområde, er det nordiske samarbeidet viktigere enn noen gang. Vi må forsvare våre felles verdier og interesser tuftet på demokrati og rettsstatsprinsippene og stå sammen på den globale arenaen, sier stortingspresidenten.

Det er regjeringen som har invitert Finlands president på offisielt besøk til Norge. Ved slike besøk er det lang tradisjon for at det legges inn en høflighetsvisitt hos stortingspresidenten.

Sist oppdatert: 07.10.2022 11:03
: