Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Kommunal og forvaltningskomiteen besøkte Sametinget.

Kommunal- og forvaltningskomiteen besøkte Sametinget. Foto: Stortinget.

Komitéreise til Finnmark og Sametinget

Kommunal- og forvaltningskomiteen var på komitéreise til Finnmark og Sametinget 6.–8. mars 2023.

Komiteen hadde et variert program, med besøk i Sør-Varanger, Tana, Karasjok og Sametinget, og Porsanger.

Komiteen har hatt møter med Sametingsrådet, kommuner, fylkeskommunen, statsforvalteren, KS, regionråd, og kulturaktører, og besøkt Ä´vv Skoltesamisk museum og den samiskspråklige skolen Deanu sámeskuvla i Tana Bru. Komiteen fikk også fulgt plenumsmøtet i Sametinget 8. mars.

Temaene var blant annet omstilling, befolkningsutvikling, utdanning og arbeidskraft, kommuneøkonomi, internasjonalt arbeid, sikkerhets- og distrikspolitikk ved grensen til Russland, mangfoldet i Finnmark og en rekke ulike temaer knyttet til det samiske i Finnmark.

– Dette har vært en lærerik og nyttig reise for komiteen. Det er viktig for oss som politikere i kommunal- og forvaltningskomiteen å besøke Sametinget og lære mer om hva kommunene og fylket har lykkes med og hvilke utfordringer de har, sier leder av kommunal- og forvaltningskomiteen, Lene Vågslid (A).

Sist oppdatert: 14.03.2023 10:55
: