Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Hopp til innholdet
Til forsiden
Linda Hofstad Helleland på talerstolen.

Linda Hofstad Helleland på talerstolen. Foto: Stortinget.

Linda Hofstad Helleland (H) leder PACE-delegasjon på sportsministermøte i Tyrkia

Denne uken (uke 43) møtes de europeiske sportsministrene, Europarådet og Parlamentarikerforsamlingen i Europarådet.

Like muligheter for jenter og kvinner til å delta på idrettens arena, er – sammen med bekjempelse av diskriminering av funksjonshemmende og LHBTIQ – noen av de sentrale sakene som diskuteres på toppmøtet. 
 
Linda Hofstad Helleland (H) er medlem av PACEs kulturkomité, og ledet PACEs delegasjon til møtet. Hun holdt en av åpningstalene under konferansen og la vekt på behovet for å styrke kampen mot diskriminering og vold i idretten. Hun viste til resolusjonen som PACE vedtok 13. oktober 2022, som etterlyser konkret handling for å forebygge vold og seksuelle overgrep som ble avdekket i forbindelse med «Me Too»-bevegelsen i idretten. 
 
Som tidligere minister for idrett etterlyste Helleland støtte til en uavhengig, internasjonal sportsenhet som kan etterforske tilfeller av overgrep i idretten, og tilby pålitelige og tilgjengelige rapporteringsrutiner for ofre for overgrep. Tiltak for å beskytte og ta vare på ofrene må også komme på plass, og Helleland utfordret deltagerne på møtet til å støtte prosjektet som fotballen har satt i gang. 
 
Russlands invasjon i Ukraina har fordrevet flere millioner, hovedsakelig kvinner og barn som er spesielt utsatt. Helleland minnet i sin tale om at sport kan være et middel for flyktninger til å redusere psykologiske traumer, bygge håp og bidra til å håndtere deres fremtidige liv på en bedre måte.
 
Idretten har en stor kraft i seg til å gjøre betydelige endringer i samfunnet. Spesielt når det kommer til å inkludering og integrering, uttalte Helleland under møtet. 
 
Helleland og PACE oppfordret på det sterkeste de europeiske ministrene til å inkorporere arbeidet for å inkludere flyktninger i den resolusjon som er til behandling på møtet.
 
Sist oppdatert: 27.10.2022 13:09
: