Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Ny utgave av Norges Lover

En ny utgave av lovsamlingen Norges Lover er nå klar. Det er andre gang at Stortinget står som utgiver av den tradisjonsrike lovboken.

– Som lovgiver tar Stortinget ansvar for at en samling av alle Norges gjeldende lover er tilgjengelig i trykt form, sier stortingspresident Masud Gharahkhani i forbindelse med utgivelsen.

Lovsamlingen inneholder Grunnloven og gjeldende lover som er vedtatt av Stortinget og sanksjonert av Kongen innen utgangen av 2022. Den har også med et utvalg av konvensjoner og EØS-rettsakter.

Fra 1931 til og med 2019 var det Lovsamlingsfondet ved Det juridiske fakultet i Oslo som stod for publiseringen av en konsolidert ettbindsutgave av Norges Lover. Stortinget tok over som utgiver fra og med utgaven som ble publisert i 2021. Lovsamlingen kommer nå ut annethvert år.

– Den røde lovsamlingen har en viktig symbolfunksjon i Norge, og det har også en beredskapsfunksjon at vi fortsatt har en trykt utgave av lovene tilgjengelig. Dette har Stortinget ønsket å videreføre, sier Gharahkhani.

Lovsamlingen kan kjøpes i bokhandel.

Sist oppdatert: 10.05.2023 15:13
: