Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Henriksen på oppdrag for OSSE PA i Georgia i 2022.

Henriksen på oppdrag for OSSE PA i Georgia i 2022. Foto: OSSE PA.

Oppnevnt til viktig verv i OSSEs parlamentarikerforsamling

Kari Henriksen (A) er fjerde visepresident på Stortinget og medlem av OSSE PA-delegasjonen. Nylig ble hun utnevnt som forsamlingens spesialrepresentant for Sør-Kaukasus.

– Jeg ser fram til å ta fatt på dette viktige oppdraget på vegne av OSSEs parlamentarikerforsamling, sier Henriksen. Nå som situasjonen i regionen er dramatisk og uforutsigbar, er også OSSE PAs bidrag viktig. Jeg kjenner mine kolleger i parlamentene fra Sør-Kaukasus godt, og har tillitsfull dialog. Jeg vil også legge vekt på å involvere representanter for sivilt samfunn i regionen.

Oppdraget er gitt av OSSE PAs president Pia Kauma, og består i å følge den politiske utviklingen i de tre landene i Sør-Kaukasus (Armenia, Aserbajdsjan og Georgia). Spesialrepresentanten skal vurdere muligheter for dialog, særlig mellom parlamentene, med sikte på å bidra til forsoning og reduksjon av konflikter i regionen. Arbeidet vil innebære tett kontakt med OSSEs representanter som er engasjert i regionen samt med norske utenriksstasjoner. Henriksen hadde dette vervet også i perioden 2021–22.

Mer om OSSE PAs spesialrepresentanter (oscepa.org).

Sist oppdatert: 26.09.2023 12:37
: