Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Stortingspresident Masud Gharahkhani og Therese Johnsen, leder av representantordningutvalget, før fremleggelsen av delrapporten 2. mai 2022.

Stortingspresident Masud Gharahkhani og Therese Johnsen, leder av representantordningutvalget, før fremleggelsen av delrapporten 2. mai 2022. Foto: Stortinget.

Representantordningsutvalget legger frem rapport

Tirsdag 31. januar legger representantordningsutvalget frem sin rapport. Utvalget, som er oppnevnt av presidentskapet, har gått gjennom alle økonomiske ordninger for stortingsrepresentantene.

Utvalgsleder Therese Johnsen presenterer rapporten kl. 12.15. Fremleggelsen blir sendt direkte på stortinget.no, via høringskanal N-202.

Om representantordningsutvalget

Stortingets presidentskap oppnevnte et eksternt utvalg som skulle gå gjennom regler, retningslinjer og praksis for alle de økonomiske ordningene for stortingsrepresentantene. Oppdraget til utvalget har ikke vært å se på enkeltsaker bakover i tid, men å se på ordningenes innretning for fremtiden.

Utgangspunktet for oppnevnelsen av utvalget var sakene som kom frem i offentligheten høsten 2021, knyttet til stortingsrepresentantenes økonomiske ordninger. Utvalget fikk i oppdrag å foreta en gjennomgang av alle økonomiske ordninger for stortingsrepresentanter, men med en avgrensning mot representantenes pensjonsordning, nivået på godtgjørelsen og tilskuddet til partigruppene.

Delrapport

I mai 2022 la de frem en delrapport om overordnede prinsipper for Stortingets ordninger for stortingsrepresentantene. Les mer om delrapporten.

Sist oppdatert: 27.01.2023 12:40
: