Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Stortingspresident Masud Gharahkhani ble i oktober 2022 tildelt Jaroslav den Vise-ordenen av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Prisen ble overrakt av den ukrainske parlamentsformannen Ruslan Stefantsjuk.

Stortingspresident Masud Gharahkhani ble i oktober 2022 tildelt Jaroslav den Vise-ordenen av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Prisen ble overrakt av den ukrainske parlamentsformannen Ruslan Stefantsjuk. Foto: Croatian Parliament.

Stortingspresidenten deltar på EUs konferanse for parlamentspresidenter i Praha

Den russiske aggresjonen i Ukraina og EUs rolle i det globale samarbeid med demokratier er temaene når EUs parlamentspresidenter møtes i den tsjekkiske hovedstaden 24.–25. april.

Presidenten i det ukrainske parlamentet Rada, Ruslan Stefantsjuk, vil delta som spesiell gjest i debatten om Ukraina.
 
− Det er utrolig viktig at vi får høre hvordan situasjonen i Ukraina er nå, og hva ukrainerne trenger støtte til i den heroiske kampen mot Russlands angrep, direkte fra parlamentspresident Ruslan Stefansjuk, sier stortingspresident Masud Gharahkhani.
 

Bilaterale møter

Konferansen er en viktig møteplass for presidentene i de europeiske parlamentene. En rekke bilaterale møter er planlagt under oppholdet. Blant andre med presidenten i estiske parlamentet, Lauri Hussar, presidenten i det latviske parlamentet, Edvards Smiltēns og presidenten i Spaniasdeputertkammer, Meritxell Batat Lamana.
 
− Er det noe de siste årene med pandemi og Russlands angrepskrig har lært oss, så er det viktigheten av internasjonalt samarbeid og betydningen av sterke demokratier og tillit i samfunnene våre. Dette må vi parlamentspresidenter jobbe for hver eneste dag, sier stortingspresidenten.
 

Om konferansen

EUs parlamentspresidenter har siden 1998 hatt en årlig konferanse. Konferansen finner sted på våren, og arrangeres i landet som holdt det roterende EU-formannskapet den foregående høsten. 
Sist oppdatert: 20.04.2023 14:47
: