Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingspresidenten på arbeidsbesøk til Forbundsdagen i Berlin

Mandag 10. oktober møtes stortingspresident Masud Gharahkhani og forbundsdagspresident Bärbel Bas i Tysklands Forbundsdag.

Stortingspresident Masud Gharahkhani.

Stortingspresident Masud Gharahkhani. Foto: Stortinget.

– De parlamentariske forbindelsene mellom Norge og Tyskland er gode, tette og viktige. Tyskland og Norge har et bredt interessefellesskap på mange nivåer. Jeg er glad for å kunne bidra til å utdype forbindelsene mellom Stortinget og Forbundsdagen ytterligere gjennom dette besøket. Utfordringene vi står overfor som en følge av krigen i Ukraina må løses i fellesskap. Her er også kontakten mellom våre parlamenter viktig, sier stortingspresidenten.  

Det er ventet at demokrati, sikkerhetspolitikk, krigen i Ukraina og energisituasjonen i vil bli blant temaene for møtet.

– Tyskland og Norge har en felles forankring i demokrati- og rettsstatsprinsippene. Dette er et fundament i vårt politiske partnerskap. Her spiller parlamentene en avgjørende rolle, sier Masud Gharahkhani. 

Under oppholdet i den tyske hovedstaden skal stortingspresidenten også besøke Norges ambassade, få innblikk i den tyske energisituasjonen og ha en samtale med en tysk stiftelse om hatprat og demokrati i Tyskland.

Sist oppdatert: 06.10.2022 15:11
: