Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedtak uke 18

I uke 18 vedtok Stortinget blant annet at det igjen skal stilles krav til fagkompetanse for drosjeløyve. En melding fra regjeringen om bærekraftig og sikker luftfart ble også behandlet.

Illustrasjonsfoto: iStock.

Krav om fagkompetanse for drosjeløyve

Stortinget har behandlet et lovforslag fra regjeringen om endringer i yrkestransportlova, som blant annet innebærer at det igjen stilles krav om fagkompetanse for å få tildelt drosjeløyve.

Videre innebærer lovendringen at departementet får hjemmel til å fastsette i forskrift at overtredelser i medhold til yrkestransportloven skal kunne sanksjoneres med overtredelsesgebyr.

I tillegg er det et par mindre tekniske/språklige endringer i loven, som ikke innebærer realitetsendringer.

Det tas forbehold om endringer ved andre gangs behandling av lovsaken. 

Melding om bærekraftig og sikker luftfart

Stortinget har behandlet en melding fra regjeringen om bærekraftig og sikker luftfart. Bakgrunn for meldingen er at Stortinget i 2021 ba regjeringen utarbeide en stortingsmelding om en nasjonal luftfartsstrategi, med ambisjoner om å trekke opp linjene for en helhetlig og bærekraftig utvikling.

Stortinget vedtok i forbindelse med behandling av meldingen å be regjeringen lage en plan for hvordan FOT-rutene* skal håndteres dersom det ikke er mulig å erstatte dagens rutefly.

I tillegg ble det vedtatt å be regjeringen legge fram en plan for hvordan Norge kan få en ledende posisjon i produksjonen av bærekraftig drivstoff og en plan for å øke produksjonen av avansert biodrivstoff i Norge.

Meldingen vedlegges protokollen.  

* Der markedet alene ikke gir et tilfredsstillende flyrutetilbud kan Samferdselsdepartementet, for å sikre et godt flytilbud over hele landet, kjøpe flyrutetjenester etter en offentlig konkurranse blant flyselskapene, og pålegge såkalte forpliktelser til offentlig tjenesteytelse (FOT) på flyruter, der det stilles krav til billettpris, kapasitet, frekvens, ruteføring mv. 

Andre saker

Det var også to representantforslag oppe til votering i Stortinget denne uken.

FrP forslo å prioritere E39 Veibust-Blindheim-Breivika og Rødt foreslo å støtte opprettelsen av et spesialtribunal for aggresjonsforbrytelsen mot Ukraina.

Ingen av disse ble vedtatt.

Sist oppdatert: 05.05.2023 09:44
: