Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedtak uke 48

I uke 48 vedtok Stortinget blant annet rammene for statsbudsjettet 2023 og lov om lønnsnemndbehandling av lærerstreiken.

Pengesedler.

Pengesedler. Foto: Norges Bank.

Finansinnstillingen

Stortinget har behandlet finansinnstillingen for 2023 og vedtok der budsjettrammene for fagkomiteenes behandling av statsbudsjettet, inkludert en rekke anmodningsvedtak.

Den videre behandlingen av statsbudsjettet foregår i den enkelte fagkomité. Den siste budsjettinnstillingen skal vedtas i Stortinget 21. desember 2022. 

Lov om lønnsnemndbehandling av arbeidstvistene mellom lærerne og KS

Stortinget har behandlet lov om lønnsnemndbehandling av arbeidstvistene mellom Utdanningsforbundet, Skolenes landsforbund og Norsk Lektorlag og KS i forbindelse med hovedoppgjøret i 2022.

Loven ble vedtatt og trer i kraft straks.

Det tas forbehold om endringer ved andre gangs behandling av lovsaken. 

Midlertidig bro ved Tretten

Stortinget har behandlet et representantforslag fra FrP om å be regjeringen sørge for å snarest mulig etablere en midlertidig bro ved Tretten.

Stortinget vedtok å be regjeringen sørge for at det snarest mulig blir etablert en midlertidig bru ved Tretten, herunder sørge for at de relevante statsetatene hastebehandler søknadene om nødvendige tillatelser og godkjenninger.

Et mer tilgjengelig Nav

Stortinget har behandlet et representantforslag fra Rødt om et mer tilgjengelig Nav.

Stortinget vedtok å be regjeringen sørge for at alle landets Nav-kontor har en åpningstid og tilgjengelighet som sikrer brukere som ikke kan eller ikke er komfortable med å benytte seg av digitale og selvbetjente løsninger.

Økt kompleksitet i testingen av autonome kjøretøy

Stortinget har behandlet et representantforslag fra Høyre om økt kompleksitet i testingen av autonome kjøretøy.

Stortinget fattet fire vedtak i saken:

  1. Stortinget ber regjeringen vurdere hvordan regelverket for testing av autonome kjøretøy bedre kan bidra til teknologi- og industriutviklingen i Norge.
  2. Stortinget ber regjeringen sikre at det i samarbeid med industrien foreslås varierte strekninger som kan forhåndsgodkjennes for autonom kjøring.
  3. Stortinget ber regjeringen vurdere hvordan kompleksiteten i testingen av autonome kjøretøy kan økes, og tilpasses godkjenningsprosedyrene for testene.
  4. Stortinget ber regjeringen vurdere hvilke regelverksendringer som må til for å åpne for muligheten til å kjøre autonome kjøretøy i normal trafikk og i normal hastighet, på utvalgte deler av det ordinære vegnettet.

Andre saker

Stortinget behandlet også en rekke representantforslag i uke 48, blant annet om forsterket innsats for å bekjempe menneskehandel, en skole uten profitt, å stoppe oppsplitting av jernbanen og slå sammen Vy og Flytoget og en rettferdig og klimavennlig flyavgift. Ingen av disse ble vedtatt.

Sist oppdatert: 30.01.2023 17:23
: