Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedtak uke 7

I uke 7 vedtok Stortinget blant annet et mer ensartet regelverk for helseklagenemndene og å be regjeringen legge fram en plan for videreutvikling av høyere yrkesfaglig utdanning.

Klubbe. Foto: Stortinget.

Endringer i helselovgivningen

Stortinget har vedtatt endringer i pasient- og brukerrettighetsloven, helsepersonelloven, pasientskadeloven og folketrygdloven. Lovendringene vil gi et mer ensartet regelverk for de klagenemndene som Nasjonalt klageorgan for helsetjenesten (Helseklage) er sekretariat for.

Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) og Pasientskadenemnda med Helseklage som sekretariat får lovhjemmel for informasjonsinnhenting av taushetsbelagte opplysninger uten samtykke fra skadelidte under saksforberedelsen. I saker etter folketrygdloven skal taushetspliktreglene som gjelder for Helfo, også gjelde for Helseklage.

Det tas forbehold om endringer ved andre gangs behandling av lovsaken. 

Langtidsplan for forskning og høyere utdanning

Stortinget har behandlet en stortingsmelding om Langtidsplan for forskning og høyere utdanning 2023-2032. I meldingen gjør regjeringen rede for hva den mener bør være de overordnede målene og tematiske prioriteringene i de kommende ti årene.

Stortinget vedtok å be regjeringen, som en del av en varslet stortingsmelding om fagskoler, legge frem en plan for videreutviklingen av den høyere yrkesfaglige utdanningen som blant annet drøfter finansiering, studiepoengsystem, kapasitet og akkreditering.

Regulering av lønnen for Høyesteretts medlemmer

Stortinget har vedtatt regulering av lønnen for Høyesteretts medlemmer. Med virkning fra 1. oktober 2022 er lønnen for høyesterettsdommer kr 2 032 000,- og for Høyesterettsjustitiarius kr 2 355 900,-.

Andre saker

Denne uken har Stortinget også behandlet representantforslag om satsing på forebygging av negative konsekvenser for barn som følge av foreldres uhelse og bedre ivaretakelse av personer som er dømt til tvungent psykisk helsevern.

Disse ble ikke vedtatt.

Sist oppdatert: 17.02.2023 10:04
: