Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Folketingets formann på offisielt besøk til Stortinget

Stortingspresident Masud Gharahkhani tar imot formannen for det danske Folketinget, Søren Gade, til offisielt besøk på Stortinget mandag 27. mai.

Formannen for det danske Folketinget, Søren Gade.

Formannen for det danske Folketinget, Søren Gade. Foto: Marie Hald/Folketinget.

–  Danmark og Norge deler mange grunnleggende verdier, som frihet og demokrati. Vår demokratiske historie er tett sammenvevd, sier stortingspresident Masud Gharahkhani.
 
Det er stortingspresidenten som har invitert Folketingets formann. Besøket bekrefter de tette båndene mellom det norske og danske parlamentet og gir anledning til erfaringsutveksling og ny kunnskap om aktuelle saker.
 
–  Arbeidet med å opprettholde og styrke tilliten til demokratiet, er en kjerneoppgave for oss folkevalgte i Danmark og Norge. Jeg ser frem til å utveksle erfaringer med min danske kollega om arbeidet med demokratiutvikling i våre respektive land, sier Gharahkhani.
 
Under besøket skal Gade møte blant andre statsminister Jonas Gahr Støre og medlemmer av Stortingets utenriks- og forsvarskomité. Det legges også opp til et besøk på Nasjonalbiblioteket for å se utstillingen om «Landslovsjubileet».
 
Sist oppdatert: 24.05.2024 11:45
: