Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
OSSE PA-delegasjonen i Jerevan: Fra venstre: Sverre Myrli, Mahmoud Farahmand, Siv Mossleth, Kari Henriksen og Jan Tore Sanner.

OSSE PA-delegasjonen i Jerevan: Fra venstre: Sverre Myrli, Mahmoud Farahmand, Siv Mossleth, Kari Henriksen og Jan Tore Sanner. Foto: Stortinget.

OSSE PA samlet til møte i Armenia

Parlamentarikerforsamlingen i OSSE (OSSE PA) møttes i Armenia 18.–20.11. Armenias parlament var vertskap for møtet. Konflikten i Sør-Kaukasus samt Russlands angrepskrig i Ukraina stod høyt på dagsordenen.

Viktig signal til Sør-Kaukasus

OSSEs spesialrepresentant for Sør-Kaukasus, Kari Henriksen, besøkte de tre landene i regionen i forbindelse med møtet i Jerevan. 
 
–I mitt oppdrag er jeg opptatt av å se hvor OSSE PA kan bidra på veien mot en fredsavtale i Sør-Kaukasus. Møtene med politiske ledere og sivilsamfunn i regionen var positive i så måte, sier Henriksen, som er spesielt opptatt av å følge den humanitære situasjonen tett i det videre arbeidet. 
 
Hun la til at høstmøtet i Armenia også viste at konflikten i regionen var høyt oppe på forsamlingens dagsorden. 
 

Økt støtte til Ukraina

– OSSEs parlamentarikerforsamling støtter Ukraina med alle verktøyene vi som forsamling har. I Jerevan deltok jeg på det første møtet i nyetablert støttegruppe for Ukraina. Jeg ser fram til å kunne bidra i dens arbeid, sier leder for OSSE PA- delegasjonen på Stortinget, Siv Mossleth. 
 

Bred dagsorden

Sesjonene på høstmøtet omhandlet OSSEs rolle i konflikt, betydningen av korrupsjonsbekjempelse for å redusere konflikt og beskyttelse av minoriteter.
 
Fra norsk side tok Mahmoud Farahmand til orde for at OSSE PA må engasjere seg mer innen anti- korrupsjon. 
 
– Korrupsjon er en driver til konflikt, og derfor er det viktig at OSSE PA bidrar til å øke transparente pengestrømmer i land i konflikt, sier Farahmand. 
 
Et møte med OSSEs partnerland rundt Middelhavet fant også sted under høstmøtet, og debatten var preget av situasjonen i Midt-Østen. Det ble også avholdt møter i underkomiteen for migrasjon og mot terrorisme. 
 

Deltakere

Fem medlemmer av OSSE PA-delegasjonen på Stortinget deltok på høstmøtet i Armenia: Delegasjonsleder Siv Mossleth (SP), Kari Henriksen (A), Jan Tore Sanner (H), Sverre Myrli (A) og Mahmoud Farahmand (H). 
 
 
840_OSSE PA_støttegruppe_Jerevan.jpg

OSSE PAs støttegruppe for Ukraina møttes i Jerevan. Fra venstre: Mark Demesmaeker (Belgia), Joe Wilson (USA), Siv Mossleth (Norge), Mykyta Poturaiev (Ukraina), Yevheniia Kravchuk (Ukraina), Maragreta Cederfeldt (Sverige) og Lucie Potůčková (Tsjekkia). Foto: Stortinget.

Sist oppdatert: 23.11.2023 15:29
: