Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingsrepresentanter observerte parlamentsvalget i Polen

To stortingsrepresentanter deltok i gruppen av over 100 valgobservatører fra OSSEs parlamentarikerforsamling under parlamentsvalget i Polen søndag 15. oktober 2023.

Stortingsrepresentant Farahmand med nederlandsk kollega.

Stortingsrepresentant Farahmand med nederlandsk kollega. Foto: Stortinget.

Stortingsrepresentantene Aleksander Stokkebø (H) og Mahmoud Farahmand (H) var Stortingets deltakere i delegasjonen av valgobservatører fra parlamentarikerforsamlingen i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE PA).

De norske stortingsrepresentantene overvåket valget i og rundt hovedstaden Warszawa. Observasjonene deres fra de ulike valglokalene inngikk i den endelige rapporten om valget (oscepa.org), som ble lagt fram mandag 16. oktober.

– Det var positivt at valgdeltakelsen var høy. Vi observerte en polarisert atmosfære i Polen, og merket oss at mange oppfattet dette valget som viktig for Polens demokratiske fremtid, sier Farahmand og Stokkebø.

Oppgaver

Valgobservatørenes oppgave er å følge at valget gjennomføres på en korrekt måte ved å være på plass i utvalgte deler av landet på valgdagen. Valgobservasjonen ble arrangert i et samarbeid mellom OSSE PA og organisasjonens kontor for demokratiske institusjoner og menneskerettigheter, ODIHR. ODIHR hadde langtidsobservatører i Polen i forkant av valget. Også Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) sendte observatører til parlamentsvalget i Polen.

OSSE PAs rapport (oscepa.org)

OSSE PA-delegasjonen på Stortinget

Sist oppdatert: 17.10.2023 16:27
: