Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Komiteen på besøk i Sametinget, her sammen med sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen.

Komiteen på besøk i Sametinget, her sammen med sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen. Foto: Stortinget.

Utdannings- og forskningskomiteens komitéreise til Finnmark 4.–7. mars 2024

Komiteen hadde et tett program med besøk på utdanningsinstitusjoner i Alta, Kautokeino og Karasjok. I tillegg møter med kommuneledelsen i Kautokeino og Karasjok, og med oppvekstkomiteen i Sametinget og sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen.  

I Alta var komiteen på besøk på Alta museum – Verdensarvsenteret for bergkunst og fikk blant annet høre om museets arbeid med formidling til barn og ungdom. Komiteen besøkte også UiT Norges arktiske universitet. Her var temaene blant annet samisk i utdanning og forskning, regionenes kompetansebehov, nytt universitetsmuseum i Tromsø, observasjonssystemet COAT og framtidens polhav.

I Kautokeino besøkte komiteen den nye Kautokeino skole, Samisk videregående skole og reindriftsskole, Samisk høgskole, og til slutt hadde komiteen et møte med Kautokeino kommune.

I Karasjok hadde komiteen møte med kommuneledelsen og besøkte barnehagen Guolban manaidgardi. Komiteen besøkte deretter Sametinget, hvor det var plenumsmøte. Komiteen hadde møter med sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen og med Oppvekstkomiteen i Sametinget. Innimellom rakk komiteen å følge Sametingets debatt om Sannhets- og forsoningskommisjonens rapport fra galleriet.

– Dette har vært en innholdsrik reise som har gitt komiteen mange inntrykk og mye nyttig kunnskap. Det er viktig for oss som utdanningspolitikere å kjenne til de særlige utfordringene og muligheter det samiske samfunnet har på området skole og oppvekst, sier komitéleder Hege Bae Nyholt.

Sist oppdatert: 21.03.2024 16:35
: