Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Utvalg foreslår ny lov om Riksrevisjonen

Et utvalg oppnevnt av Stortinget har gjennomgått Riksrevisjonens virksomhet med sikte på å foreslå endringer i loven om Riksrevisjonen. Rapporten ble overlevert 30. november.

Utvalgsleder Signy Irene Vabo overleverte rapporten som foreslår ny lov om Riksrevisjonen til stortingspresident Masud Gharahkhani torsdag 30. november.

Utvalgsleder Signy Irene Vabo overleverte rapporten som foreslår ny lov om Riksrevisjonen til stortingspresident Masud Gharahkhani torsdag 30. november. Foto: Stortinget.

 
Stortinget vedtok 27. april 2021 at et eget utvalg skulle gjennomgå Riksrevisjonens virksomhet med sikte på å foreslå endringer i lov om Riksrevisjonen. Utvalget ble oppnevnt av presidentskapet samme høst og har arbeidet i to år.  
 
30. november fikk stortingspresident Masud Gharahkhani overlevert rapporten fra utvalgsleder Signy Irene Vabo. 
 
– Stortinget har nå fått et godt grunnlag for å vedta et lovverk som møter dagens virkelighet, sier stortingspresident Masud Ghrarahkhani.  
 
Det er 20 år siden loven om Riksrevisjonen var oppe til behandling forrige gang. Derfor vedtok Stortinget i 2021 å vurdere lovendring, basert på en helhetlig evaluering av Riksrevisjonens virksomhet. 
 
 
 
 
Sist oppdatert: 30.11.2023 12:28
: