Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Vietnams visepresident Vo Thi Anh Xuan og stortingspresident Masud Gharahkhani.

Vietnams visepresident Vo Thi Anh Xuan og stortingspresident Masud Gharahkhani. Foto: Stortinget.

Vietnams visepresident besøkte Stortinget

Vietnams visepresident Vo Thi Anh Xuan møtte stortingspresident Masud Gharahkhani 23. november i forbindelse med hennes offisielle besøk i Norge.

Xuan er på et fire dager langt besøk i Norge. Før hun kom til Stortinget hadde hun også vært i audiens hos H.K.H. Kronprins Haakon og på arbeidslunsj hos statsminister Jonas Gahr Støre (A).

På Stortinget ble hun tatt imot av stortingspresident Masud Gharahkhani. Deretter hadde de et halvtimes langt møte på hans kontor.

– Vietnam har de siste tiårene hatt en imponerende utvikling og et sterkt voksende marked. I tillegg støtter de opp om havretten og en regelstyrt verdensorden. Vietnam er en viktig partner for Norge i Asia, og vi har i dag snakket om grønn omstilling, likestilling og muligheter for norske selskaper, sier Gharahkhani.

Xuan ble valgt til visepresident i Vietnam i april 2021. På programmet senere i uken står blant annet møter med representanter fra norsk næringsliv og med det vietnamesiske miljøet i Norge.

Sist oppdatert: 23.11.2023 15:49
: