Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingspresidenten på offisielt besøk til Tyrkia

Priv. til red.

Stortingspresident Dag Terje Andersen besøker Tyrkia 8.–11. oktober. Besøket vil bidra til å knytte sterkere bånd med den tyrkiske nasjonalforsamlingen og øvrige tyrkiske myndigheter.

På reisen har stortingspresidenten med seg en delegasjon på fire stortingsrepresentanter.

Forholdet mellom Norge og Tyrkia har aldri vært tettere og bredere enn hva det er i dag. Våre to land samarbeider politisk på en rekke områder, og de siste årene har man sett økt samhandel. Norsk næringsliv har i økende grad fått øynene opp for Tyrkia som handelspartner og et land hvor det er verdt å investere.

Delegasjonen vil besøke både Ankara og Istanbul. I Ankara vil stortingspresidenten og delegasjonen møte med parlamentspresident Cemil Çiçek, president Abdullah Gül, statsminister Recep Tayyip Erdoğan, og lederen for det største opposisjonspartiet PRR, Kemal Kiliçdaroğlu.

I Istanbul vil stortingspresidenten og delegasjonen møte norske næringslivsrepresentanter. Stortingspresidenten vil i tillegg holde en innledning om den norske modellen for tyrkiske politikere, næringsliv, organisasjoner og representanter for det sivile samfunn.

Delegasjonen består av følgende stortingsrepresentanter:

Anette Trettebergstuen (A)
Else-May Botten (A)
Robert Eriksson (FrP)
Per Roar Bredvold (FrP) 

 

Kontakt

Presse som er interessert i mer informasjon om hele eller deler av programmet kan ta kontakt med spesialrådgiver Mona Mortensen Krane, tlf: 98449796, e-post: mok@stortinget.no.

Sist oppdatert: 05.10.2012 08:56
: