Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen setter av to skoletimer i uka til å møte skoleklasser til digitale spørretimer. Foto: Stortinget

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen setter av to skoletimer i uka til å møte skoleklasser til digitale spørretimer. Foto: Stortinget

Stortinget trapper opp det digitale tilbudet til barn og unge

Stortinget tar opp igjen og intensiverer det digitale tilbudet til barn og unge. Nå kan barn og unge igjen stille spørsmål til stortingspresidenten via dataskjermen.

 På et vanlig år besøker mellom 15 000 og 20 000 barn og unge Stortinget, men besøkstilbudet bråstoppet midt i mars som følge av tiltak mot koronasmitte. Nå kan lærere booke stortingspresidenten to ganger i uka til digitale møter.

Det digitale konseptet «Spør stortingspresidenten» er noe stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen har gjort én skoletime i uka siden i høst, og nå tas det opp igjen etter en pause på grunn av korona-pandemien. Det er et tilbud til skoleklasser fra 5. trinn på barneskolen til og med tredje klasse på videregående skole.

– Dette blir en annerledes samfunnsfagtime. Elevene kan spørre meg om stortingskunnskap, demokratiet, livet som stortingspolitiker og stortingspresident, eller det kan være noe helt annet, sier Trøen som allerede har mottatt flere hundre spørsmål fra barn og unge i det digitale klasseromstilbudet. Nå gleder hun seg til å møte mange flere nysgjerrige barn og unge via skjerm i tiden framover.

Det jobbes nå iherdig med å finne løsninger med en målsetning om at enda flere barn og unge kan få møte Stortinget når det ikke skjer fysisk.

– Barn og unge er en viktig målgruppe for Stortinget, og vi savner å ha dem på huset. Det er av stor betydning å starte demokratiopplæring tidlig for å få engasjerte samfunnsborgere i fremtiden. Å møte barn og unge er noe av det jeg liker best med jobben min som leder for Stortinget.

 

 

 

 


Sist oppdatert: 08.05.2020 11:29