Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingets behandling av journalisters personopplysninger

Ved mediehenvendelser behandler Stortinget personopplysninger om journalister som tar kontakt. Personopplysninger som lagres, er navn og kontaktinformasjon, tilknytning til redaksjon og innhold i spørsmål og svar som utveksles på e-post eller telefon. Personopplysningene lagres i tilknytning til den konkrete saken som den enkelte henvendelsen gjelder. Henvendelser i tilknytning til flere saker, innebærer flere loggføringer.

Personopplysningene er bare tilgjengelige for medarbeidere i Stortingets administrasjon som håndterer mediehenvendelser.

Du har rett til å be om at dine personopplysninger ikke skal behandles av Stortinget. Dette kan du presisere til en av pressekontaktene våre som treffes på 920 10 681 (tar ikke imot SMS) eller ved å sende en e-post til presse@stortinget.no.

Behandlingsgrunnlag for journalisters personopplysninger er berettiget interesse, jfr. personvernforordningen artikkel 6. Det er nødvendig for Stortinget å behandle journalisters personopplysninger for å utføre en oppgave i offentlig interesse.

Les også: Personvernerklæring for Stortinget

Sist oppdatert: 01.03.2022 12:24
: