Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Beslutninger fra presidentskapets møte 27. mai 2021

Ukeprogram for uke 31. mai–5. juni 2021

Beslutning:
Godkjennes.

Langtidsprogram (nr. 27)

Beslutning:
Godkjennes.

Reviderte retningslinjer for Stortingets godtgjøringsutvalg (2021/2469)

Beslutning:
Presidentskapet vedtar reviderte retningslinjer for Stortingets godtgjøringsutvalg med umiddelbar virkning.

Henvendelse fra Sametinget om minnesmerke på Eidsvolls plass (2021/2464)

Beslutning:
Henvendelsen fra Sametinget v/plenumsleder besvares med følgende brev fra presidentskapet:

«Det vises til henvendelse mottatt på e-post 4. mai 2021. Presidentskapet behandlet 14. november 2019 forslag fra stortingsrepresentantene Kari Elisabeth Kaski og Lars Haltbrekken om å reise et minnesmerke over den samiske sultestreiken på Eidsvolls plass i 1979. Presidentskapet kan ikke se at det foreligger nye momenter som tilsier en annen vurdering av spørsmålet.

Presidentskapet anerkjenner begge sultestreikenes betydning for samenes situasjon og de nødvendige endringene i samenes rettslige situasjon. I vurderingen av forslaget om å reise et monument over sultestreiken på Eidsvolls plass, legger presidentskapet vekt på plassens eksisterende karakter og dens tilknytning til vår parlamentariske historie. De eksisterende monumentene er knyttet til Grunnloven og utviklingen av og forsvaret for det parlamentariske demokratiet.

På bakgrunn av dette er presidentskapets beslutning i saken at det ikke reises et minnesmerke på Eidsvolls plass over sultestreikene i 1979/1981 og kampen mot utbyggingen av Alta-Kautokeinovassdraget».

 

Sist oppdatert: 06.07.2021 10:02
: