11. Vest-Norden

Rigmor Andersen Eide, presidiets rapportør for Vest-Norden, deltok på Vestnordisk råds temakonferanse i den islandske byen Isafjördur fra 14. til 17. januar 2013.

Helsekonferansen satte fokus på hvordan man kan effektivisere det vestnordiske helsesamarbeidet. Telemedisin, samarbeid om helseutdanning og kirurger over landegrensene stod sentralt på agendaen.

Hensikten med den vestnordiske temakonferansen var å gi politikerne i Vestnordisk råd innsikt i de vestnordiske landenes helsesystemer, og undersøke hvilke muligheter for samarbeid som finnes innenfor helseområdet i regionen. Konferansen samlet en rekke helseledere og -eksperter i tillegg til de tre helseministrene fra Færøyene, Grønland og Island.

Visepresident Laila Dåvøy representerte Stortinget på Vestnordisk råds årsmøte i Narsarsuaq på Grønland 17.–22. august 2013. I forbindelse med årsmøtet ble det arrangert en temakonferanse om «felles forståelse for utnyttelsen av levende ressurser (inkludert felles bestander) i Nord-Atlanteren». Stortinget var en av medarrangørene til konferansen, og førsteamanuensis Jahn Petter Johnsen, Norges fiskerihøgskole, var en av innlederne.