3.4 Informasjonsarbeid

Den norske delegasjonen til Nordisk råd har en oppdatert nettside om aktuelle saker og møter på stortinget.no. Debattartikler i avisene, pressemeldinger og videointervjuer på norden.org er eksempler på kommunikasjonstiltak det siste året.

I forbindelse med presidentvalget under Nordisk råds sesjon i Helsingfors i 2012, hvor Marit Nybakk ble valgt til president og Per-Kristian Foss til visepresident, ble Nybakk intervjuet i en rekke nordiske medier. Slik fikk det norske formannskapet bred dekning av de prioriterte sakene for 2013. Nordisk råds president har vært aktiv på Facebook.

For å skape oppmerksomhet og debatt rundt opprettelsen av en ny nordisk pris for barne- og ungdomslitteratur, arrangerte delegasjonen et seminar for bransjen på Litteraturhuset i Oslo.

I forbindelse med Barentskonferansen i Harstad ble det utarbeidet et egen kommunikasjonsplan. Konferansen fikk god dekning i lokale medier og i NRK. I tillegg til stortinget.no ble Stortingets Twitter brukt som kanal for å formidle hovedbudskapene fra konferansen.

For øvrig har Nordisk råd en overordnet kommunikasjonsstrategi som kommunikasjonsavdelingen i København har ansvar for. Avdelingen jobber med å profilere Nordisk råds politikk, og sekretariatet har et godt samarbeid med kommunikasjonsavdelingen.

Sekretariatet jobber stadig med å utvikle kommunikasjonsarbeidet rundt delegasjonens aktiviteter.

Journaliststipendier

Nordisk råd deler årlig ut stipendier til journalister i hvert av de nordiske land. Summen som fordeles blant norske journalister for 2013 var DKK 90 000. De norske presidiemedlemmene Marit Nybakk, Per-Kristian Foss og Rigmor Andersen Eide avgjorde hvem som skulle tildeles stipendium. Følgende journalister mottok stipendium for 2013:

  • 1. Journalist Astri Thunold, DKK 40 000

  • 2. Redaksjonsmedarbeider Oskar Klaren, DKK 25 000

  • 3. Frilansjournalist Tiril Rem, DKK 25 000