6. De enkelte endringene vedrørende rammeområde 20 (tilfeldige utgifter og inntekter)

Komiteen viser til at det ikke er foreslått endringer vedrørende rammeområde 20 i forhold til forslagene i Budsjett-innst. S. nr. 1 (1998-99). Forslaget fra Arbeiderpartiet, Høyre, Sosialistisk Venstreparti og Tverrpolitisk Folkevalgte har tilslutning fra et flertall i komiteen. Dette forslaget er derfor ført opp under komiteens tilråding i avsnitt 11 nedenfor. Forslaget fra Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre er ført opp under forslag fra mindretall i avsnitt 8 nedenfor. Forslaget fra Fremskrittspartiet går fram av Budsjett-innst. S. nr. 1 (1998-99) avsnitt 13.

Komiteen viser til at i samsvar med forretningsordenens §19 femte ledd, jf. Innst. S. nr. 243 (1996-97), skal bare de forslag som summerer seg til den rammen for rammeområde 20 som er vedtatt ved behandlingen av Budsjett-innst. S. I (1998-99) tas opp til votering ved behandlingen av denne innstilling.

Komiteens medlemmer fra Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti viser til sine merknader i Budsjett-innst. S. nr. 1 (1998-99) avsnitt 11.1, og konstaterer at Høyre nå slutter seg til et kutt i ymseposten, som Arbeiderpartiet, Høyre, Sosialistisk Venstreparti og Tverrpolitisk Folkevalgte i en fellesmerknad i dette avsnitt omtalte som manglende seriøsitet fra sentrumspartiene.