3. Forslag fra mindretall

Forslag fra Høyre og Sosialistisk Venstreparti:

Forslag 1

§ 2 skal lyde:

       Alle studenter ved en institusjon som er nevnt i § 1, skal etter flertallsvedtak blant studentene være tilknyttet en studentsamskipnad. Departementet avgjør etter anbefaling fra studentene ved institusjonen hvilken studentsamskipnad studentene skal være tilknyttet. Departementet avgjør etter anbefaling fra studentene ved institusjonen om studentsamskipnader skal opprettes, legges ned eller slås sammen.

Forslag 2

§ 12 første ledd første punktum skal lyde:

       Alle studenter skal betale en semesteravgift for medlemskap i studentsamskipnaden.

§ 12 siste ledd skal lyde:

       Styret fastsetter, i samråd med studentene, hvor stor semesteravgiften skal være. Alle vedtak som vedrører fastsettelse og endring av semesteravgiften skal godkjennes av departementet.

Forslag fra Høyre:

Forslag 3

       Stortinget ber Regjeringen fremlegge forslag til lov om organisering av velferd for studenter.

Forslag 4

§ 1 første ledd skal lyde:

       Denne lov gjelder studentsamskipnader ved de institusjoner som omfattes av lov om universiteter og høgskoler av 12. mai 1995 nr. 22 og lov om eksamensrett for og statstilskudd til private høyskoler av 11. juli 1986 nr. 53 og statlige kunstfaghøgskoler.

Forslag fra representanten Christiansen:

Forslag 5

§ 1 annet ledd annet punktum skal lyde:

       Bestemmelser i denne loven kan fravikes.

Forslag 6

§ 2 skal lyde:

       Alle institusjoner som er nevnt i § 1 kan være tilknyttet en studentsamskipnad. Studentene ved den enkelte institusjon avgjør selv hvordan de ønsker å organisere studentvelferden ved institusjonen og hvilken studentsamskipnad de eventuelt skal være tilknyttet.

Forslag 7

§ 3 første og annet ledd skal lyde:

       Utdanningsinstitusjonen har det overordnete ansvar for studentenes læringsmiljø. Utdanningsinstitusjonens ledelse skal, i samarbeid med studentene eller studentsamskipnaden, legge forholdene til rette for et godt studiemiljø og arbeide for et best mulig læringsmiljø ved utdanningsinstitusjonen.

       Ansvaret omfatter også å stille egnede lokaler til rådighet for studentorganisasjonsvirksomhet og eventuell studentsamskipnad. Egnede lokaler kan også gis til virksomhet som er direkte knyttet til studiene. Departementet kan fastsette nærmere regler om dette.

Forslag 8

§ 6 første ledd skal lyde:

       Ved opprettelse av en samskipnad fastsettes de nærmere bestemmelsene for samskipnaden av dennes medlemmer, herunder bestemmelser om styrets funksjonstid og sammensetning og om valg av styremedlemmer.

Forslag 9

§ 9 tredje ledd skal lyde:

       Årsregnskapet og årsmeldingen skal sendes de organer som etter reglementet velger eller oppnevner styrets medlemmer.

Forslag 10

§ 12 skal lyde:

       Den enkelte student avgjør selv om vedkommende ønsker å være medlem av en studentsamskipnad. For å være medlem skal vedkommende betale en semesteravgift til studentsamskipnaden.

       Kontingenten innkreves av samskipnaden. Innkrevingen kan skje i samarbeid med vedkommende utdanningsinstitusjon etter forskrift gitt av departementet.

       Styret eller de organer som etter reglementet velger eller oppnevner styrets medlemmer, fastsetter hvor stor semesteravgiften skal være.