7. Økonomiske og administrative konsekvenser

Sammendrag

       Arbeidsgruppen som vurderte dagens regler for skattlegging av utenlandske artister, anslo inntektene fra utenlandske artister i Norge på usikkert grunnlag til om lag 100 mill. kroner i 1989. Hvis en legger til grunn at det årlige utbetalte honorarbeløp fortsatt ligger i denne størrelsesorden, vil omleggingen av artistbeskatningen samlet sett få liten betydning for de offentlige skatteinntektene.

       Forslaget til lovendring innebærer en overflytting av administrasjonen av beskatningen fra Toll- og avgiftsdirektoratet til Sentralskattekontoret for utenlandssaker. Det antas at Sentralskattekontoret vil måtte foreta visse anskaffelser samt bli tilført stillingshjemler i forbindelse med overtakelsen av ansvaret. En antar at disse kostnadene vil kompenseres med tilsvarende nedbygging i Toll- og avgiftsdirektoratet som etter omleggingen ikke lenger vil ha ansvar for honoraravgift.

Komiteens merknader

       Komiteen viser til at departementet antar at de eventuelle mer-ressurser de nye skattereglene vil kreve i Sentralskattekontoret for utenlandssaker kan dekkes gjennom overføringer fra Toll- og avgiftsdirektoratet som vil frigjøre ressurser som tidligere var brukt til å følge opp honoraravgiften.

       Komiteens medlemmer fra Høyre og representanten Stephen Bråthen forutsetter at eventuelle merutgifter finansieres gjennom reduksjoner i Toll- og avgiftsdirektoratet.