2. Komiteens merknader

       Komiteen viser til at Stortinget tidligere har tatt opp spørsmålet om Pensjonskassen bør utbetale renter på etterbetaling spesielt i de tilfeller hvor Pensjonskassen har feilberegnet pensjonsutbetalingen. Senest i B.innst.S.nr.2 (1996-1997) ba komiteen om en snarlig avklaring av rentespørsmålet.

       Komiteen har merket seg at det fremlagte forslag vil medføre en merutgift for Pensjonskassen på ca 5 mill. kroner pr. år i en normalsituasjon. Situasjonen i dag kan ikke betegnes som normal og man har derfor ikke noen oversikt over hva en renteplikt vil kunne medføre av merutgifter.

       Komiteen vil påpeke at det er av stor betydning at pensjoner utbetales med riktig beløp til riktig tid. Komiteen vil videre vise til at det fortsatt er en for stor feilprosent i beregninger og utbetalinger fra Pensjonskassen. Komiteen er kjent med at det her pågår et arbeid og ber departementet vurdere ytterligere tiltak som bør settes i verk for å få forbedret situasjonen.

       Komiteen har merket seg at nå er Pensjonskassen underlagt de samme rentebestemmelser som Kommunal Landspensjonskasse og andre kommunale og fylkeskommunale kasser har.

       Komiteen slutter seg til lovforslaget.