8. Presisering av bestemmelsen om øvre aldersgrense for førstegangs stønad til anskaffelse av bil - folketrygdloven § 10-4 andre ledd

8.1 Sammendrag

Det kan gis stønad til anskaffelse av bil etter folketrygdloven § 10-7 første ledd bokstav h. Stønad til anskaffelse av bil gis ikke til en person som blir funksjonshemmet først etter fylte 70 år, jf. § 10-4 andre ledd. Denne bestemmelsen er tolket slik at det ikke er tilstrekkelig at funksjonshemningen er oppstått før fylte 70 år. Den må også ha hatt slike konsekvenser for forflytningsevnen at vilkårene for stønad til bil var oppfylt før nevnte alder.

Departementet foreslår at § 10-4 andre ledd endres, slik at det klart går fram at stønad til anskaffelse av bil bare gis til en person som fyller vilkårene for rett til slik stønad før vedkommende fyller 70 år.

Det uttales at endringen, som foreslås å tre i kraft straks, ikke har administrative eller økonomiske konsekvenser.

8.2 Komiteens merknader

Komiteen slutter seg til at folketrygdloven § 10-4 andre ledd endres slik at det klart går fram at stønad til anskaffelse av bil bare gis til en person som fyller vilkårene for rett til slik stønad før vedkommende fyller 70 år. Komiteen har for øvrig ingen merknader.