2. Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, lederen Anne Marit Bjørnflaten, Thomas Breen, Ingrid Heggø og Hilde Magnusson Lydvo, fra Fremskrittspartiet, Jan Arild Ellingsen, Solveig Horne og Thore A. Nistad, fra Høyre, Elisabeth Aspaker og André Oktay Dahl, og fra Sosialistisk Venstreparti, Olav Gunnar Ballo, mener en styrking av samarbeidet mellom politimyndigheter og påtalemyndighet i medlemslandene inngår som et vesentlig element i EUs handlingsplan mot terrorisme.

Komiteener enig i at som et ledd i dette arbeidet bør reglene om anvendelse av SIS forbedres, slik at systemet blir et mer effektivt redskap i kampen mot kriminalitet og avverging av terrorhandlinger.

Komiteen viser til at en utvidelse av registreringsadgangen er å øke effektiviteten i det internasjonale politisamarbeidet, for derved å oppklare flere straffesaker med internasjonale forgreininger.

Komiteen er enig i departementets forslag om at SIS-loven utvides til å gjelde påtalemyndigheten.

Videre viser komiteen til at forslaget også innebærer en forenkling av regelverket ved at en ikke lenger opererer med forskjellige slettefrister, og komiteen stiller seg derfor bak departementets forslag om å endre slettereglene i SIS-loven i samsvar med de tilsvarende endringene i konvensjonen.

Komiteen er positiv til departementets fremlagte forslag og har ingen merknader utover dette.