Brev fra Samferdselsdepartementet v/statsråden til Stortinget, datert 7. mai 2009

Ot.prp. nr. 68 (2008-2009) Om lov om overføring av rettigheter og forpliktelser ved omklassifisering av veg etter veglov § 62 tredje ledd i forbindelse med forvaltningsreformen

Jeg viser til ovennevnte lovproposisjon som ble fremmet for Stortinget 24. april 2009 og som nå er til behandling i Transport- og kommunikasjonskomiteen.

Samferdselsdepartementet ønsker å rette opp et par feil av lovteknisk karakter som er oppdaget først etter at proposisjonen ble fremmet. Departementet har vært i kontakt med Justisdepartementet v/Lovavdelingen i denne forbindelse.

Det gjøres for ordens skyld oppmerksom på at det skal være punktum etter annet ledd i § 2. Videre skal ordet kryss ikke stå i kursiv i § 29 femte ledd første punktum. I § 62 nytt tredje ledd er det tatt inn en henvisning til § 1. Dette er riktig, og det er § 1 i overføringsloven det henvises til. Henvisningen kan imidlertid skape uklarhet senere, i og med at den gjøres i forbindelse med endring i vegloven. Departementet foreslår derfor at henvisningen strykes.

Vedlagt følger et opprettet lovforslag.

I tillegg gjør vi oppmerksom på at henvisningen til kap. 9.12 på side 18, annen spalte skal rettes til 5.2.12, og at henvisningene til kap. 11 og 9.8 på side 20, annen spalte, skal rettes til hhv. 5.4 og 5.2.8.