2. Komiteens merknader

Komiteens flertall, alle unntatt medlemmet fra Fremskrittspartiet, Gundersen, viser til ovenstående og til meldingen, og har for øvrig ingen merknader.

       Komiteens medlem fra Fremskrittspartiet har merket seg at FN fortsetter våpenboikotten av Bosnia og derved fratar muslimer muligheten til å forsvare seg mot serbiske overfallsmenn med langt mer effektive våpen. Dette medlem har videre merket seg at FN-styrkene i Bosnia ikke har til oppgave å forsvare den sivile muslimske befolkning, men at de bare skal forsvare seg selv hvis de blir direkte angrepet. Dette medlem har videre merket seg at FN/NATOs ultimatum til serberne som beleiret Sarajevo først kom etter at titusener av sivile var blitt drept og befolkningen hadde vært skyteskive i månedsvis. Dette medlem har også merket seg at ultimatumet til serberne som beleiret Gorazde først kom etter at byen var skutt sønder og sammen, delvis ved hjelp av våpen som var flyttet fra Sarajevo.

       Dette medlem konkluderer med at FNs politikk i Bosnia har bidratt til å svekke tilliten til både FN og NATO, og at denne politikken har vært mer til hjelp for de serbiske aggressorene enn den har vært til støtte for de overfalte muslimer.

       Dette medlem tar avstand fra ethvert forsøk på å presse muslimene til å godta en fredsplan som innebærer at den angripende part får høste territoriale gevinster av sin aggresjon og systematiske brudd på menneskerettighetene.