Innstilling fra familie, kultur- og administrasjonskomiteen om forslag fra stortingsrepresentant Øystein Hedstrøm om justering av bidragssatsene til nivået slik det var før innføringen av prosentsatser i 1989.

Dette dokument

  • Innst. S. nr. 140 (1994-1995)
  • Kildedok: Dokument nr. 8:47 (1994-95)
  • Dato: 04.05.1995
  • Utgiver: familie, kultur- og administrasjonskomiteen

1. Innledning

Til Stortinget.

       Representanten Hedstrøm foreslår at bidragssatsene blir justert slik at de får det samme effektive nivå som da ordningen ble innført i 1989.

       Forslagsstilleren viser til at det pågående arbeidet med endring av barneloven i Barne- og familiedepartementet hvor bl.a. bidragssystemet vil bli revidert, ikke vil kunne bli effektuert før tidligst i 1997.

2. Komiteens merknader

    Komiteen mener det ikke er riktig nå å gå inn i behandlingen av enkelte deler av den nye barneloven mens den er under utarbeidelse. Bidragsordningene er et sentralt element i den nye barneloven. Det vil ikke være ønskelig å vurdere bidragsordningen separat uten å se helheten hvor man bl.a. skal ivareta begge foreldrenes og spesielt barnas rettigheter.

       Komiteen har merket seg debatten omkring dagens ordninger, der manglende rettferdighetshensyn ofte blir fremhevet.

       Komiteen anmoder derfor departementet om å gi arbeidet med den nye barneloven høy prioritet.

3. Komiteens tilråding

     Komiteen har for øvrig ingen merknader, viser til dokumentet og rår Stortinget til gjøre følgende

vedtak:

       Dok.nr.8:47 (1994-1995) - Forslag fra stortingsrepresentant Øystein Hedstrøm om justering av bidragssatsene til nivået slik det var før innføringen av prosentsatser i 1989 - oversendes Regjeringen og bes vurdert i den bebudede odelstingsproposisjonen om endringer i barneloven.

Oslo, i familie, kultur- og administrasjonskomiteen, den 4. mai 1995.

Grethe G Fossum, Per Skau, Eli Sollied Øveraas,
leder. ordfører. sekretær.