Vedlegg 3: Brev fra Stortingets utenrikskomité til utenriksministeren, datert 18. mai 1995:

Spørsmål vedrørende Dok.nr.8:52 (1994-1995):

Forslag fra stortingsrepresentantene Lahnstein og Arnstad om et totalforbud mot produksjon, lagring, omsetning og bruk av anti-personellminer

       Under henvisning til Utenriksministerens brev av 11. mai 1995 oversendes vedlagt en liste over spørsmål som Utenrikskomiteen ønsker svar på i forbindelse med behandlingen av ovennevnte sak.

1. I brev fra utenriksminsteren opplyses det at Norge i dag ikke produserer eller eksporterer miner. Leverer Norge deler til produksjon av miner i andre land? Dersom dette er tilfelle hvilke typer delleveranser gjelder dette og hvilke land eksporteres de til?
2. Er det riktig at FNs generalsekretær har gått ut med en appell om å forby anti-personellminer? Kan det sies noe nærmere om form og innhold i denne appellen?
3. Er det andre land enn Sverige som har uttrykt støtte til et forbud mot anti-personellminer?
4. Er det riktig at Belgia har vedtatt at anti-personellminer heretter ikke skal tas i bruk av belgisk forsvar? Gjelder dette eventuelt også andre land?
5. Det sies at det norske forsvar planlegger innkjøp av landminer for totalt 800 millioner kroner fra 199? - 1997/8. Hvor stor del av denne investeringen gjelder anti-personellminer?
6. Hvilke formål er anti-personellminer tenkt brukt til i Norges forsvarsplaner, og hvordan kan disse formål sikres på annen måte?
7. Hvilke konsekvenser vil det ha om Norge ensidig bestemmer seg for ikke å bruke anti-personellminer? Kan berørte formål sikres på annen måte ved bruk av de midler som eventuelt frigjøres fra innkjøp av nye anti-personellminer?