4. Komiteens merknader

     Komiteen har merket seg at de økonomiske godtgjørelser for vernepliktige mannskaper foreslås regulert etter samme modell som har vært praktisert i en årrekke, nemlig i samsvar med de tillegg som gis til voksen, ufaglært arbeidskraft i staten.

       Siden resultatet for denne gruppe i år ikke er helt sammenlignbart med de vernepliktige, er komiteen enig i at man også ser hen til den foretatte regulering i Folketrygdens grunnbeløp på 2,7 % fra 1. mai 1995. Komiteen slutter seg følgelig til at de vernepliktiges godtgjørelser reguleres med 2,7 % fra 1. mai 1995 i samsvar med spesifikasjonen i proposisjonen.

       Komiteen slutter seg videre til at etterregulering ikke finner sted for mannskaper som dimitterer i perioden 1. mai 1995 og fram til det tidspunkt etterregulering kan finne sted.

       Komiteens flertall, alle unntatt medlemmet fra Sosialistisk Venstreparti, slutter seg også til at de beregnede utgifter på ca 13,1 mill. kroner gis som tilleggsbevilgninger til forsvarsbudsjettet for 1995.

       Komiteens medlem fra Sosialistisk Venstreparti vil foreslå at de beregnede merutgifter på ca 13,1 mill. kroner dekkes innenfor rammen av forsvarsbudsjettet for 1995.

       « De beregnede merutgifter på ca 13,1 mill. kroner dekkes innenfor rammen av forsvarsbudsjettet for 1995. »