Innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om svar fra Regjeringen på forslag m.v. oversendt fra Stortinget uten realitetsvotering 1. halvår 1995.

Dette dokument

  • Innst. S. nr. 37 (1995-1996
  • Kildedok: Dokument nr. 7A (1995-96)
  • Dato: 15.11.1995
  • Utgiver: kontroll- og konstitusjonskomiteen

1. Innledning

       Til Stortinget.

       Regjeringen har ved brev 7. august 1995 til Stortinget samlet uttalelsene fra departementene om de forslag som Stortinget har oversendt Regjeringen uten realitetsvotering i perioden 1. januar - 30. juni 1995, jf. Stortingets forretningsorden § 12 nr. 8 bokstav e. Brevet er trykt i Dok.nr.7 A.

       Dokumentet inneholder svar fra departementet på i alt 65 forslag som er satt frem i Stortinget av stortingsrepresentanter og oversendt Regjeringen uten realitetsvotering.

2. Komiteens merknader

       Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Sigvald Oppebøen Hansen, Dagny Gärtner Hovig, Tom Thoresen og Rita Tveiten, fra Senterpartiet, Jorid Avdem og Edvard Grimstad, fra Høyre, Børre Rognlien og Petter Thomassen, fra Sosialistisk Venstreparti, Kjellbjørg Lunde, fra Kristelig Folkeparti, Dag Jostein Fjærvoll og fra Fremskrittspartiet, Arve Lønnum, viser til Stortingets forretningsorden § 12 nr. 8 tredje ledd, hvor det heter:

       « Ved Stortingets behandling av det dokument som er omhandlet i bokstav e, kan et forslag besluttes oversendt fagkomiteen til behandling. Forslag som ikke oversendes til komitébehandling, blir å vedlegge protokollen. »

       Komiteen tar for sin del ikke stilling til realitetene i svarene og opplysningene fra departementene, men viser til Dok.nr.7 A.

       Komiteen viser til at det er et økende antall forslag som oversendes Regjeringen uten realitetsvotering, og at de svar og opplysninger som kommer tilbake også denne gang er omfattende og informative.

       Komiteen vil peke på at selve innholdet i flere av forslagene for tiden er til behandling i Stortinget, bl.a. gjennom budsjettbehandlingen for 1996.

3. Komiteens tilråding

       Komiteen viser til dokumentet og rår Stortinget til å gjøre slikt

vedtak:

       Dok.nr.7 A (1995-1996) - Om svar på forslag m.v. oversendt fra Stortinget uten realitetsvotering til Regjeringen 1. halvår 1995 - vedlegges protokollen.

Oslo, i kontroll- og konstitusjonskomiteen, den 15. november 1995.

Petter Thomassen, Dag Jostein Fjærvoll, Kjellbjørg Lunde,
leder. ordfører. sekretær.