Vedlegg 6. Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til Sosial- og helsedepartementet, datert 19. april 1996:

Vedrørende Riksrevisjonens Dok.nr.1 (1995-1996) - Forhold rundt TRESS-90

       Kontroll- og konstitusjonskomiteen viser til tidligere korrespondanse.

       Komiteen viser til departementets brev 6. mars 1996, hvor det i vedlegg 3 - notat fra Rikstrygdeverket til Sosialdepartementet - er vist til rapportering og rapporteringsrutiner i Nyskrivingsprosjektet. Det er her vist til at kvalitetssikringsansvarlig fra Trygdedata (TD) skulle utgi risikorapporter hver 4. uke. Risikorapporten ble av TD delt i to deler, en som dekket interne forhold i prosjekter og mellom samarbeidspartnerne, og en som dekket forhold mot RTV. Det heter i notatet at RTV kun fikk adgang til den sistnevnte delrapporten. Komiteen ønsker redegjort for bakgrunn for at RTV ikke skulle ha tilgang til de fullstendige risikorapporter som ble utarbeidet.

       Komiteen ønsker videre oversendt de statusrapporter og risikorapporter/ kvalitetssikringsrapporter som ble utarbeidet for Koordineringsrådet under kontraktsforholdet mellom RTV og TD, samt de kvalitetssikringsrapporter som eventuelt ble utarbeidet innenfor RTV.

       Komiteen viser videre til at det i tidligere dokumenter oversendt Stortinget/komiteen er foretatt beregninger og oppstillinger over de totale kostnader knyttet til Tress 90. En ønsker bekreftet at komiteen med dette er gitt en fullstendig redegjørelse for den totale ressursbruk, herunder evt. omdisponeringer av andre budsjettposter, i forbindelse med utvikling av og investering i Tress 90.