Vedlegg 4

Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til Samferdselsdepartementet v/statsråd Kjell Opseth, datert 26. september 1996:

Vedrørende behandling av Dok.nr.8:49 (1995-1996)

       Kontroll- og konstitusjonskomiteen viser til høring med statsråd Opseth den 20. september 1996, samt til vedlagte kopi av brev fra Youth for Understanding.

       Under høringen ble det stilt spørsmål i tilknytning til anmeldelsen av organisasjonen Youth for Understanding, som har praktisert en ordning med treårs kontingent. Det ble fra vedkommende organisasjon under høringen den 19. september hevdet at det var mottatt støtte for 1996 på det samme grunnlag som organisasjonen var anmeldt av Samferdselsdepartementet for å ha mottatt støtte for tidligere år. Statsråd Opseth uttalte at dette ikke var korrekt, idet statsråden viste til at organisasjonen for 1996 hadde innført en ordning med en felles innbetalingsblankett hvor det fremgår at kontingenten er spesifisert på de enkelte år.

       Som det fremgår av brev 20. september fra YfU, ble denne ordningen først innført i august 1996, og hadde således ingen innvirkning på søknaden om støtte for 1996. Komiteen ønsker derfor redegjort for om det er riktig som påstått av YfU at organisasjonen for 1996 har mottatt støtte på samme grunnlag som organisasjonen av Samferdselsdepartementet er anmeldt for å ha mottatt støtte for tidligere år.