1. Programkategori 21.1 administrasjon m.m.

Kap. 1300 Samferdselsdepartementet

Post 11 Varer og tenester

Samandrag

       Det blir gjort framlegg om å auke løyvinga på kap. 1300 Samferdselsdepartementet post 11 Varer og tenester, med til saman 6,5 mill. kroner pga. tomgangsleige for dei tidlegare lokala til Samferdselsdepartementet (5,5 mill. kroner) og pga. flyhavariet på Svalbard 29. august 1996 (1,0 mill. kroner).

Komiteens merknader

       Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Ragnhild Barland, Jan Edvin Birkeland, Aud Blattmann, Johan M Nyland, Ola Røtvei og Solveig Torsvik, fra Senterpartiet, Johanne Gaup, Terje Sandkjær og lederen Magnus Stangeland, fra Høgre, Ole Johs Brunæs, Oddvard Nilsen og Thorhild Widvey, fra Sosialistisk Venstreparti, Inge Myrvoll, og fra Kristelig Folkeparti, Modulf Aukan, viser til proposisjonen der det går fram at de berørte departementer ble orientert av Statsbygg i brev av 31. januar 1994 om at det kunne oppstå tomgangsleie for noen departementer som skulle flytte inn i R5.

       Komiteens flertall, alle unntatt medlemmene fra Høyre, mener at departementet burde orientert om dette i forbindelse med behandlingen av budsjettet for 1996.

       Flertallet slutter seg til forslaget om å bevilge midler til tomgangsleie for 1996, men finner det naturlig at finanskomiteen ser nærmere på saken under salderingen av budsjettet for 1997 da saken gjelder flere departementer.

       Flertallet mener at det bør undersøkes nærmere om det er mulig å komme fram til andre løsninger enn betaling av tomgangsleie fram til 31. januar 1997.

       Komiteens medlemmer fra Høyre vil peke på at om departementet hadde tatt opp denne saken på et tidligere tidspunkt i budsjettåret, ville det vært langt lettere gjennom omdisponeringer å finne dekning innenfor egen ramme.

       Disse medlemmer vil stemme imot forslaget til bevilgning.