Vedlegg 10

Brev fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen til Barne- og familiedepartementet, datert 28. mai 1998.

St.prp. nr. 53 (1997-1998) Innføring av kontantstøtte

       I svar til familie-, kultur- og administrasjonskomiteen den 25. mai 1998 angående kontantstøtte, viser statsråden til at Sosial- og helsedepartementet i forbindelse med Revidert Nasjonalbudsjett vil starte et arbeid som bl.a. gir en vesentlig styrking av småbarnskontroll ved helsestasjonene i kommunen.

       Hva slags styrking av helsestasjonene er lagt inn i Revidert Nasjonalbudsjett, og på hvilken måte vil denne styrkingen komme barnevernsbarna tilgode?

Svarbrev fra Barne- og familiedepartementet v/statsråden, til familie-, kultur- og administrasjonskomiteen, datert 28. mai 1998.

St.prp. nr. 53 (1997-1998) Spørsmål fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen

       Det vises til brev fra stortingskomiteen av 28. mai 1998. Komiteen spør om hva slags styrking som er lagt inn i Revidert Nasjonalbudsjett, og på hvilken måte denne styrkingen vil komme barnevernsbarna til gode.

       I forbindelse med Revidert Nasjonalbudsjett ble det lagt frem en Handlingsplan for psykisk helsevern. Under tiltak for barn og ungdom er det foreslått 800 flere årsverk til styrking av helsestasjons- og skolehelsetjenesten.

       Helsestasjons- og skolehelsetjenesten er det eneste stedet hvor helsetjenesten treffer alle barn og unge - når 100 % av spe- og småbarnsforeldre benytter seg av helsestasjonene. Disse tjenestene spiller derfor en viktig rolle i det forebyggende arbeidet blant barn og unge.