1. Innledning

Riksrevisjonen la 5. november 1998 frem for Stortinget Dokument nr. 3:1 (1998-99) - gjennomgåelse og vurdering av antegnelsene til statsregnskapene for 1992-96 desidert «Til observasjon». Tilsvarende dokumenter blir årlig lagt frem for Stortinget og det er i oppfølgingen tatt hensyn til de synspunkter/merknader som fremkom ved Stortingets behandling.

Kun antegnelser for de siste fem årene er omtalt. Saker som ikke anses løst i løpet av en femårsperiode vil bli avsluttet i dette dokumentet og tatt opp som en ny antegnelse i Dokument nr. 1 eller som egen sak i Dokument nr. 3-serien. Det kan i spesielle tilfeller være aktuelt å ta opp et forhold som en ny antegnelse i løpet av femårsperioden.

Det er innhentet uttalelser fra departementene for å få en oppdatert status for hver enkelt sak. Svarene er innarbeidet i den utstrekning det foreligger nye opplysninger.

I en del saker er utarbeidelsen av nytt regelverk/nye rutiner i sluttfasen eller nylig iverksatt, eller departementet har meddelt at en rekke tiltak er iverksatt for å bedre påpekte forhold. Disse sakene anses da avsluttet. Effekten av tiltakene og utviklingen videre vil bli fulgt opp i den løpende revisjonen eller ved en ny undersøkelse på et senere tidspunkt. Hvis fremtidig praksis ikke utvikler seg tilfredsstillende vil forholdet bli tatt opp som ny sak.

Dokumentet omhandler 35 saker, hvor 9 saker fortsatt står til observasjon, og 26 anses avsluttet. Av de avsluttede sakene er fire helt eller delvis fulgt opp i Dokument nr. 1 (1998-99). To saker er delvis fulgt opp som forvaltningsrevisjoner, og det tas sikte på å forelegge resultatet for Stortinget i Dokument nr. 3-serien.