Ad. Dokument nr. 3:1 (1998-99) - Riksrevisjonens gjennomgåelse og vurdering av antegnelsene til statsregnskapet for 1992-96 desidert "Til observasjon»

Jeg viser til brev av 25.januar 1999 fra Kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Status i de to sakene som komiteen nevner er som følger:

1. Forvaltning av motorkjøretøyer i politiet

Et forslag til ny bilinstruks er til behandling i departementet. Det tas sikte på at arbeidet skal være sluttført og ny bilinstruks foreligge i løpet av kort tid.

Inspeksjonsvirksomheten relatert til kjøretøyforvaltningen m.v. er ennå ikke påbegynt.

Det tas sikte på at ny instruks for Politiets materielltjeneste (PMT) skal foreligge i nær fremtid.

2. Økonomiforvaltningen ved Oslo kretsfengsel (Østre fengselsdistrikt)

Arbeidspengefondet

I september 1998 sendte departementet et brev til fengselsdirektørene der vi ba om å få opplysninger om bl.a. uavhentede arbeidspenger og eventuelle fond ved driftsenhetene. Det har tatt noe lenger tid å fremskaffe og innhente den nødvendige informasjonen enn forventet. Departementet arbeider derfor fremdeles med saken, og vil komme tilbake overfor Riksrevisjonen så snart det foreligger en avklaring.

Øvrige svakheter/mangler vedrørende den interne kontroll ved Østre fengselsdistrikt

I november 1998 foretok departementet et ettersyn vedrørende fullmaktsforhold og direktørens tiltak for å rette forholdene ved Øster fengselsdistrikt. Den nye økonomiinstruksen for kriminalomsorg i anstalt ble lagt til grunn for kontrollen. I desember 1998 sendte departementet en rapport fra tilsynsbesøket til direktøren ved fengselsdistriktet, der aktuelle forhold som må rettes opp ble gjennomgått. Riksrevisjonen har mottatt kopi av rapporten.