4. Evalueringen av Gardermoprosjektet

4.1 Sammendrag

Regjeringen oppnevnte ved kongelig resolusjon 15. mai 1998 en gruppe til å foreta en bred gjennomgang av utbyggingen av Gardermobanen og Oslo Lufthavn Gardermoen. Arbeidet skal omfatte både planleggingsfasen og utbyggingsfasen med fokus på beslutningsprosesser, ansvarsforhold, organisering av arbeidet, økonomiske anslag, kostnadsstyring, kvalitetssikringsrutiner og informasjonsflyt. Miljøaspektene skal ha særlig oppmerksomhet. Evalueringen skal ikke omfatte valget av geografisk lokalisering av hovedflyplass i Østlandsområdet og skal kun behandle flyttingen av Forsvarets virksomhet når det er relevant i forhold til tekniske/økonomiske forhold ved flyplassutbyggingen.

Opprinnelig var siktemålet at gruppen skulle legge fram sin rapport i mars 1999. Imidlertid gjør stoffmengden at gruppen har meddelt at den trenger noe mer tid for å belyse alle punkter i sitt omfattende mandat. Evalueringsgruppen vil derfor legge fram sin rapport i juni i år.

4.2 Komiteens merknader

Komiteen er kjent med at det er nedsatt ei gruppe som skal foreta en bred gjennomgang av planlegging og utbygging av Gardermobanen og Oslo Lufthavn Gardermoen og at konklusjonene fra denne gruppa vil bli framlagt i juni. Komiteen forutsetter at Stortinget på egnet måte får seg dette forelagt.