11. Uttalelse fra energi- og miljøkomiteen

Komiteens flertall, alle unntatt medlemmet fra Sosialistisk Venstreparti, viser til de respektive partienes merknader i utkastet til innstilling - og har ingen merknader utover dette.

Komiteens medlem fra Sosialistisk Venstreparti, Hallgeir H. Langeland, viser til at Sosialistisk Venstreparti ikke har medlem i næringskomiteen, og derved ikke har samme mulighet til å gå inn i alle sider ved meldingen. Dette medlem vil peke på at det er positivt at Regjeringen planlegger å revidere dagens skoglov og utarbeide miljøforskrift inntil full gjennomgang av skogloven er foretatt. Dette medlem viser til at dagens lovverk vanskeliggjør en miljøvennlig skogbrukspolitikk, men at det likevel ikke har forhindret at deler av skogbruksnæringen nå tar mer hensyn til miljøfaktorene.

Dette medlem viser til at dagens lovverk ikke i tilstrekkelig grad ivaretar en beskyttelse av det biologiske mangfoldet. Dette medlem ønsker derfor at det parallelt med ny lov vurderes å utvide verneområdene, ikke minst med tanke på det biologiske mangfoldet. Det vises i den forbindelse til at det etter dette medlems mening brukes altfor lite ressurser til registrering av dette mangfoldet, og at det til nå ikke har vært mulig å få Stortinget med på å øke ressursene på dette feltet. Dette medlem ønsker i samsvar med det ovenstående så vel at arbeidet med miljøforskrift og ny skoglov gis høy prioritet, samtidig som ressursene til registreringsarbeidet må økes.