Innstilling fra valgkomiteen om suppleringsvalg til Stortingets delegasjon til Nordisk Råd

Dette dokument

  • Innst. S. nr. 133 (1999-2000)
  • Dato: 28.03.2000
  • Utgiver: Valgkomiteen
  • Sidetall: 1

Innhold

Til Stortinget

Stortinget valgte 21. oktober 1999 medlemmer og varamedlemmer til Stortingets delegasjon til Nordisk Råd, jf. Innst. S. nr. 3 (1999-2000). Valget gjelder for ett år.

Som følge av regjeringsskiftet 17. mars 2000 må det foretas suppleringsvalg til delegasjonen. I brev av 22. mars 2000 fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe foreslås det at Hill-Marta Solberg og Gunnar Breimo blir medlemmer av delegasjonen etter Thorbjørn Jagland og Karl Eirik Schjøtt-Pedersen som har tatt sete i Regjeringen. Videre foreslås det at Rita Tveiten overtar etter Gunnar Breimo som varamedlem nr. 1, Gunnar Halvorsen trer ut som varamedlem og Bent Hegna trer inn som varamedlem nr. 8. I brev av 22. mars 2000 fra Kristelig Folkepartis stortingsgruppe foreslås det at Einar Steensnæs trer ut som medlem av delegasjonen og erstattes av Valgerd Svarstad Haugland. Videre foreslår Venstres stortingsgruppe at Odd Einar Dørum blir medlem etter Harald Hove som har gått ut av Stortinget.

Valgkomiteen viser til ovenstående og rår Stortinget til å gjøre slikt

vedtak:

I Stortingets vedtak av 21. oktober 1999 gjøres følgende endringer i Stortingets delegasjon til Nordisk Råd for resten av valgperioden:

  • 1. Stortingsrepresentantene Hill-Marta Solberg og Gunnar Breimo velges som medlemmer. Stortingsrepresentant Rita Tveiten velges som varamedlem nr. 1 for Arbeiderpartiet etter Gunnar Breimo, Gunnar Halvorsen trer ut som varamedlem og Bent Hegna velges som varamedlem nr. 8 for Arbeiderpartiet.

  • 2. Stortingsrepresentant Valgerd Svarstad Haugland velges som medlem etter Einar Steensnæs som trer ut.

  • 3. Stortingsrepresentant Odd Einar Dørum velges som medlem.

Oslo, i valgkomiteen, den 28. mars 2000

Kirsti Kolle Grøndahl

leder

Rigmor Kofoed-Larsen

sekretær